https://youtu.be/fmNMZkl9sS0
Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?
1 kg. elma
2 yemek kaşığı bal
3 litre su
1 çay bardağı nohut
1/2 çay bardağı bulgur
Elmaları güzelce yıkayın. Elmaları minik minik doğrayarak cam kavanozun içine koyun. Bal, bulgur ve nohutları ekleyin Silikon veya plastik bir kaşıkla karışımı karıştırın. Ağız kısmını tülbentle kapatın. Yaklaşık 20 gün serin, kuru ve direk ışık alamayacağı bir ortamda bekletin. Bu süreç boyunca günde bir kez sirkenizi silikon bir kaşıkla karıştırın. 20 gün sonunda bir 20 gün daha hiç karıştırmadan bekletin. Sonunda hazır.
How to Make Apple Vinegar at Home?
1 kg. apple
2 tablespoons of honey
3 Liter water
1 cup of chickpea
1/2 cup of bulgur
Wash apples nicely. Chop the apples and put them in the glass jar. Add honey, bulgur and chickpeas. Mix the mixture with a silicone or plastic spoon. Cover the mouth with cheesecloth. Leave it in a cool, dry and direct light environment for about 20 days. During this process, mix your vinegar with a silicone spoon once a day. After 20 days, leave it for another 20 days without mixing. Finally ready.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder